Ontwerp fietsenstalling, de Kempel

De nieuwe locatie van de fietsenstalling zorgt ervoor dat het “park” weer open wordt. De routing wordt weer duidelijk. Eventueel is het mogelijk om in de toekomst met dezelfde vormgeving uit te breiden om zo meer fietsen te kunnen stallen.

Het smoke paviljoen zorgt voor de verbinding tussen de Kempel en de meettocreate. Maar we willen er echter meer van maken dan alleen een rokers ontmoetingspunt. Het zou dan ook een volledige vervanging moeten worden van de huidige rookpunt buiten. Maar let op, er zullen ook structurele veranderingen moeten plaatsvinden om het roken bij de entree te voorkomen.

Een fietsenstalling is ook een wachtplek. Dit is dan ook het uitgangspunt geworden voor de vormgeving. In het midden komt een boom. Het dak loopt taps af naar binnen. Dit is dan ook meteen de afloop van het water. Door een muurtje met daartegen een aarden wal te zetten blijft de chaotische fietsenstalling onzichtbaar. Natuurlijk is er ook rekening gehouden met het veiligheidsgevoel. Zo zijn er twee uitgangen. En de open structuur zorgt ervoor dat de sociale controle groot blijft

Het paviljoen is duidelijke familie van de fietsenstalling. Het materiaalgebruik de detaillering en de vorm hebben een duidelijke connectie met elkaar. Door de verschuifbare wanden is het mogelijk altijd uit de tocht te zitten. Dit biedt vervolgens ook andere mogelijkheden.

– Muziek paviljoen
– Theater paviljoen
– BBQ paviljoen

Locatie: Helmond
Jaar: 2016
Opdrachtgever: Hogeschool de Kempel
Type: Ontwerp van een nieuwe buitenruimte
In samenwerking met: CMT Frerker architecten
Fotografie: Pieter Gregoire

Overzichtstekening ontwerp en situatie

Boven- en zijaanzichten van de paviljoens.

Open dakconstructie

Ligging / omgeving

De nieuwe locatie van de fietsenstalling zorgt ervoor dat het “park” weer open wordt. De routing wordt weer duidelijk.

SHARE ON: