Broeinest

Broeinest (Strijp-S, Eindhoven) is een project van Baars & Bloemhoff, een specialist op het gebied van plaatmateriaal. Broeinest is een materialenbibliotheek en ontmoetingsplek in één. Het biedt diverse faciliteiten zoals een uitgebreide materialen bibliotheek met meer dan 3000 unieke materialen, flexwerkplekken, spreekkamers, ruimte voor brainstormsessies, een werkplaats met handgereedschap én een lasersnijder, workshops, ontbijtsessies en lezingen. Broeinest wil haar gebruikers inspireren, ondersteunen en adviseren. Bas Vrehen heeft in samenwerking met Architectenbureau Perree een ingenieus interieurontwerp ontwikkeld om gestalte te geven aan de vele functies en gedaanten van het Broeinest.

Locatie: Strijp-S, Eindhoven
Jaar: 2014
Type: Interieur ontwerp showroom/werkruimte
Opdrachtgever: Baars & Bloemhoff
In samenwerking met: Architectenbureau Perree

De entree hebben we als een lichte ruimte vormgegeven. Door het plafond wit te maken in plaats van zwart wordt de ruimte opener. De gele kleur maakt het vriendelijker en is een kleine verwijzing naar de gloeilamp. De toevoeging van een  speakers’corner zorgt ervoor dat de entree meer wordt dan alleen een verkeersruimte.

Een plaats voor ontmoeten, elkaar inspireren en samen creëren: ‘meettocreate’.

Na de revitalisering is het gebouw weer een logisch geheel met een duidelijke routing en indeling. De entree heeft een open karakter gekregen.

Een nieuwe trap verbindt de verdiepingen met elkaar. In het trappenhuis zijn raamkozijnen aangebracht, zodat er interactie mogelijk is tussen de verschillende ruimtes.

SHARE ON: