Keukenontwerp Nijmegen

Dit project betreft een keukenontwerp voor een woning in Nijmegen. Deze ruimte was een echte uitdaging. De vele hoeken, de twee raampartijen en het uitgebreide programma van eisen van deze ‘professionele hobbykoks’… Naast de bouwkundige complexiteit, speelde de indeling van de woning een belangrijke rol. De entree splitst de woning in een keukenzijde aan de voorkant van de straat en een woonkamer aan de tuinzijde. Hierdoor heeft de keuken een prominente rol in de woning en is deze altijd zichtbaar. Verder was de vraag een meubel te ontwerpen dat er niet direct uit ziet als een traditionele keuken.

Om dit te bereiken is al snel de vraag gesteld wat nu precies een keuken tot een keuken maakt. Het meest dominante, in het oog springende element, de afzuigkap, is centraal, symmetrisch tussen de ramen geplaatst. De afzuigkap is in de afwerking wit mee-gestuct, zodat deze geneutraliseerd is. Verder zijn de vele hoeken in de ruimte ‘weggewerkt’ door te kiezen voor een recht blad.

Locatie: Nijmegen
Jaar: 2014
Type: Keuken ontwerp
Uitvoering: V&B keukens en interieur

Er is gekozen voor een HI-MACS keukenblad. Dit materiaal maakte het mogelijk het werkblad in één rechte lijn uit te voeren, om de ronde kolom heen en rekening houdend met de verschillende hoeken van de muur. Zo wordt de ruimte rustiger en lijkt de muur recht.

Om de aansluiting op de rest van de woninginrichting te versterken is het nieuwe keukenmeubel is uitgevoerd in beukenfineer, aansluitend op het reeds aanwezige maatwerk televisiemeubel. De twee andere volumes (de apparatenwand en het lage meubel rechts in de hoek) zijn wit uitgevoerd.

Een keuken ontwerpen, die er niet teveel uit ziet als een keuken… Het riep de vraag op, wat een keuken het meest tot een keuken maakt. De – vaak roestvrijstalen – afzuigkap is zo’n element. Daarom is ervoor gekozen om die te stucen en in een vloeiende lijn in de muur weg te werken.

SHARE ON: