Schetsontwerp dorpsplein Partij

In 2019 heeft Bas Vrehen, in samenwerking met Jeroen de Waal (Atelier Leise), een schetsontwerp gemaakt voor een nieuw dorpsplein in Partij, gemeente Gulpen-Wittem.

In opdracht van de gemeente Gulpen-Wittem en in samenspraak met het kernoverleg, hebben Jeroen de Waal en Bas Vrehen een schetsontwerp gemaakt voor het nieuw dorpsplein van Partij. Het plein wordt gerealiseerd aan de Oude Heirbaan, voor het gemeenschapshuis A ge Wienhoes.

In het voorjaar van 2020 is gestart met de werkzaamheden.

Locatie: Partij, Gulpen-Wittem
Jaar: 2019
Type: Publieke ruimte, schetsontwerp dorpsplein
In samenwerking met: Jeroen de Waal (JDW) / Atelier Leise
In opdracht van: gemeente Gulpen-Wittem

In het plan is rekening gehouden met de uiteenlopende wensen en behoeften van de verschillende bewonersgroepen. Het plein kan door het jaar heen (gedeeltelijk) als parkeerplaats fungeren, maar biedt met een groene ‘rondgang’ ook een aangename verblijfsplek en een aantrekkelijker entree richting het gemeenschapshuis.

Plattegrond: Het ontwerp van het plein is afgestemd op het huisvesten van de jaarlijkse kermis. En in het ontwerp wordt door het doortrekken van de pleinbestrating en de toevoeging van een trappenpartij bovendien de verbinding gelegd met het aangrenzende water en de tegenovergelegen dorpsboomgaard.

De groene ‘rondgang’ en een later te realiseren pergola geven het gemeenschapshuis een uitnodigender entree en zorgen dat er een prettig bruikbare buitenruimte ontstaat.

Het plein is enkel tijdens de jaarlijkse kermis volledig bezet. Om ervoor te zorgen dat het gedurende het jaar geen kale parkeerplaats-uitstraling heeft, is er een voorstel meegenomen om in de bestrating een grafisch patroon te verwerken.

SHARE ON: